Cercador
Ets a: Portada > APS

Aprèn, participa i dóna

Aquest projecte involucra infants i joves en la difusió de la necessitat de donar sang.

Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

L'activitat té diferents parts. En la primera, un professional del Banc de Sang i Teixits imparteix una formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors.

A la segona part els participants creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang.

La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d'avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.

Descarregueu el dossier en PDF "Aprèn, participa i dóna"

Ma Rosa Esteban, escola Maristes Champagnat: “Hem observat com els infants i adolescents són més participatius i milloren la comunicació entre ells i la relació cap al professorat”

A qui s'adreça

A centres educatius de l’àmbit formal i no formal amb infants i adolescents d’entre 6 i 18 anys.

També es realitzen formacions especials en cicles formatius i en estudis universitaris.

Objectius

  • Familiaritzar-se amb el procés de donació de sang i interioritzar-ho com un hàbit de participació social.
  • Participar en una experiència en què els nois i les noies siguin protagonistes dinamitzant en el seu entorn una campanya de donació i realitzant els aprenentatges científics, cívics i socials corresponents.
  • Dur a terme un servei de promoció de la salut.
  • Ser conscients de la importància de la donació de sang.
  • Crear una xarxa de centres educatius amics del Banc de Sang 

Característiques

Durada: El projecte té una durada aproximada de 10 hores.
- Formació: 2 hores
- Creació de materials: 2 – 4 hores
- Servei (campanya de donació): 2 – 4 hores
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe (25 aproximadament).
Dates de realització i horaris: A convenir.
Lloc de realització: Al propi centre.
Cost: Gratuït.
Observacions: Cal acordar les dates de realització amb un mínim de tres setmanes d’antelació. Entre el dia de la formació i el dia de la campanya de donació de sang ha de passar més d’un mes.
Es pot sol·licitar material didàctic per a l'alumnat. 

Exemples 

L'APS es va posar en marxa l'any 2005. Des d'aleshores han participat més de 150 centres educatius i uns 15.000 alumnes.

En tot aquest temps els alumnes han creat logotips, eslògans, obsequis pels donants, falques de ràdio, etc. 

Els nens i nenes de l’escola l’Arcada d’Olesa de Bonesvalls va organitzar una manifestació en favor de la donació de sang. A més, mantenen el bloc http://apsbancdesang.blogspot.com amb continguts sobre la donació.

En aquest document PDF podeu descarregar la presentació de la seva campanya, que tenia com a objectiu cridar l’atenció a favor de la donació.

L'escola de disseny La Massana va organitzar un concurs entre els estudiants per promocionar la campanya de donació al centre. Gràcies a l'esforç d'alumnes i professors es va crear una campanya molt atractiva que va permetre doblar el nombre de donacions, tal com s'explica en aquesta notícia: "Èxit de donacions en l’acció “La Gala Roja” de la Massana". 

Els mitjans s'han fet ressò de l'APS en diverses ocasions, com el Telenoticies de TV3, que va dedicar-li un reportatge o el diari Ara [Vegeu l'article en PDF].

Sol·liciteu més informació

Si esteu interessats en aquest projecte i voleu fer-lo a la vostra escola, esplai o centre educatiu, podeu enviar un correu electrònic a aps_bancdesang(ELIMINAR)@bst.cat.

Si ja coneixeu el projecte i us hi voleu inscriure, heu d'emplenar aquest formulari [Descarregueu en format Word] i enviar-lo per correu a aps_bancdesang(ELIMINAR)@bst.cat.Banc de Sang i Teixits. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

Segueix-nos a:

Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook

© Banc de Sang i Teixits - Nota legal - Política de cookies - Accessibilitat - Contacte - Mapa del web

Tens algun dubte? Ens agradarà sentir-te. 93 557 35 00 - atencioaldonant(ELIMINAR)@bst.cat - @donarsang